Servicii

Acoperiș cu o pantă

Acoperișul cu o pantă este construit mai ales pe casele de dimensiuni mici, unde nu este nevoie de pod exploatabil sau mansardă locativă, cum ar fi casele de vacanță, anexele din gospodarii, sau chiar case mari cu design deosebit, însă cu respectarea unor condiții mai stricte referitor la sarcina de zăpadă și de vânt. Unghiul de înclinație începe de la 8 grade.

W – Lățimea Pantei

H – Lungimea Pantei

Acoperiș în 2 pante

Acoperișul în 2 pante – una din soluțiile cele mai des întâlnite la construcția caselor de mărime medie. Posibilitatea de a folosi podul sau chiar de a-l transforma într-o mansardă locativă, simplitatea construcției și costurile relativ reduse, conferă acestui tip de acoperiș popularitatea maximă.

W – Lățimea Pantei

H1 – Lungime Pantă 1

H2 – Lungime Pantă 2

Acoperiș în 4 pante

Acoperiș în 4 pante clasic cu 2 trapezuri și 2 triunghiuri – face parte din tipurile de acoperiș simple, însă cu variațiile de tip Olandez (2 pante sunt scurtate deasupra frontoanelor) și Danez (în capătul coamei mai apar frontoane), structura din lemn devine mai complexă.

Majoritatea acoperișurilor din țara noastră se încadrează în pante cu înclinația 30-45°. În Moldova este cel mai popular tip de acoperiș, versiunea clasica și daneză se întâlnește în fiecare localitate.

W1 – Lățimea Panta 1

W2 – Lățime Panta 2

W3 – Lățimea Crestei

H1 – Lungime Panta 1

H2 – Lungime Panta 2

Acoperiș în 4 pante

Este un acoperiș mai complex, care necesită un efort mai mare din partea constructorilor, dar și mai multe cunoștințe tehnice avansate. Cu toate acestea, nu este imposibil de realizat. Este recomandat în cazul caselor aflate în zonele în care vântul puternic și precipitațiile sunt fenomene obișnuite.

Principalul avantaj al unui astfel de acoperiș este acela că oferă un grad ridicat de protecție împotriva vântului puternic și precipitațiilor abundente, asigurând, grație construcției, o scurgere rapidă și completă a apei. Punctul central al acoperișului, din care pornesc cele 4 pante, nu permite acumularea precipitațiilor, aspect care îi asigură un termen de exploatare îndelungat.

W1 – Lățimea Panta 1

W2 – Lățime Panta 2

H1 – Lungime Panta 1

H2 – Lungime Panta 2

Acoperiș mansardă

Acoperiș de tip mansardă se recomandă când se vrea sa se folosească la maxim spațiul din interiorul podului. Astfel, se merge pe 2 unghiuri de înclinație 60-75° de la planșeu până la înălțimea 2,5-3,0m și 20-35° de la această cotă și până la coamă. Structura din lemn se complică din cauza necesității de ranforsare a nodurilor, însă este o soluție optimă pentru case de vacanța.

Acest tip de acoperiș permite să instalăm ferestre normale (nu ferestre speciale de mansardă) nu doar în fronton, ci și sa le încastrăm în panta acoperișului.

W – Lățimea Panta 

H1 – Lungime Panta 1, 4

H2 – Lungime Panta 2, 3