Posted by: lider Comments: 0

CARACTERISTICI DE INSTALARE ȚIGLEI METALICE

Dispozitiv de strunjire

Pentru dispozitivul lăzii se folosesc scânduri sau bare cu dimensiunile 30x100 mm, 50x50 mm, care se umplu direct pe contra-șină. Etapa de instalare a strungării corespunde lungimii de undă a tablei de țiglă metalică 350 mm, de la prima la a doua strungire 220-250 mm. Prima placă a lăzii ar trebui să aibă o înălțime de 15 mm deasupra tuturor celor ulterioare.

Așezarea foilor de acoperiș

Foaie de țiglă metalică are piese de incuietoare (pe stânga) și de acoperire (pe dreapta). Partea dreaptă acoperă întotdeauna partea stângă a foii adiacente. Instalarea plăcilor de acoperiș poate fi începută atât din stânga, cât și de la marginea dreaptă a pantei. În acest caz, îndepărtarea foii față de streașină este de 70 mm.

În locurile în care foile se suprapun pe lungime, fixarea se efectuează de-a lungul fiecărui al doilea val sub modelul transversal. În acest caz, foile sunt prinse conform diagramei de mai jos.

Fixare foilor de acoperiș

Fixarea cu șuruburi (în medie 7 bucăți pe m2) se realizează în zig-zag, adică șurubul următor este răsucit în continuare după 1 val în sus, după 1 val în jos, după 1 val la dreapta și după 1 val la stânga etc. .

Fixarea corectă a foilor metalice

LOCURI DE MONTARENUMĂR DE ȘURUBURI
Pe coamăorice alt val
Pe streașinăîn fiecare val
Suprapunere pe verticalăîn fiecare val
Suprapunere orizontalăorice alt val

Foile de plăci metalice se fixează cu șuruburi autofiletante de 4,8x35 mm cu un cap octogonal de 8 mm vopsit în culoarea stratului de polimer cu șaiba de etanșare

Șurubul autofiletant este înșurubat în devierea undei de profil sub valul transversal.

Instalarea cartonului ondulat se realizează într-un mod similar, numai înălțimea primei lăzi este egală cu toate cele ulterioare.
Etapa de acoperire recomandată pentru fiecare tip de carton ondulat depinde de sistemul de susținere, grosimea oțelului și unghiul de înclinare a acoperișului:

  1. pentru LK 20 - până la 1,00 m,
  2. pentru LK 35 - până la 1,50 m,
  3. pentru LK 50 - până la 2,50 m (cu o grosime de 0,45-0,50 mm - până la 1,75 m; 0,70 mm - până la 2,50 m),
  4. pentru LK 60 - până la 3,00 m (cu o grosime de 0,45-0,50 mm - până la 2,00 m; 0,70 mm - până la 3,00 m).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă adresați la departamentul tehnic.

Comparația plăcilor metalice și a cartonului ondulat LK 20 pe acoperiș

  1. suprapunere verticală pentru LK 20 - 4 cm, pentru Monterrey - 9 cm și Florence - 5 cm;
  2. capacitatea de a întoarce foile până în 1800.

Diferență 5,72 m2 pe o pantă cu o suprafață netă de 25 m2

CUM SĂ AFACEȚI CU ȚIGLĂ METALICĂ ȘI TABLĂ CUTATĂ

Depozitare

Păstrați foile de preferință într-o zonă bine ventilată.Fiecare foaie trebuie intercalată cu șipci de lemn uscate pentru a asigura circulația liberă a aerului. În caz contrar, produsele de oxidare pot apărea sub formă de acoperire albă pe suprafața metalului.

Tăierea foilor

Pentru a tăia foile de metal, puteți folosi foarfece pentru metal, un ferăstrău cu dinți mici, foarfecă electrică, un ferăstrău circular cu dinți din aliaj dur.

Atenție! După tăierea foilor, măturați pilitura de metal, altfel pilitura va rugini și va strica acoperirea.
Este strict interzisă utilizarea unei unealte cu roată abrazivă de tăiere (fierăstrău polizor) pentru tăierea metalului, deoarece aceasta duce la ardere
stratului de polimer de acoperire și a stratului de protecție cu 1-4 mm de la linia de tăiere. Produsele de ardere pot distruge învelișul polimeric și pot duce la formarea de centre de coroziune.

Îngrijirea acoperirii polimerice

Suprafața foliei contaminate trebuie curățată folosind detergenți blânzi. Utilizarea detergenților puternici poate deteriora stratul de polimer

Vopsirea

Dacă s-au format zgârieturi pe suprafața metalului în timpul prelucrării și instalării,stratul de zinc va proteja metalul de rugină, dar zgârieturile necesită acoperite cu vopsea de reparație de același ton ca și stratul de polimer. De asemenea, se recomandă vopsirea peste locurile in care se taie foaia și capetele la streasină.

Mutarea Foilor

Ridicarea și transferul foilor de țiglă metalice trebuie efectuate cu atenție, fără a încălca geometria originală a foii de țiglă metalice. Riscul de deformari si tensiuni la montaj creste cu cresterea lungimii tablei.

Mișcare pe foi de țiglă metalică

Deplasați numai pe foi montate.

Picioarele trebuie așezate în „canelurile” unde foile sunt susținute de ladă, cu presiunea piciorului pe deget. Pantofii instalatorului trebuie să aibă talpă moale pentru a nu zgâria stratul de acoperire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.